Prywatność Jesteśmy bardzo zadowoleni z zainteresowania naszą firmą. Ochrona danych ma bardzo wysoki priorytet w zarządzaniu e-wordshopem J. Nowak. Gdy odwiedzasz naszą stronę internetową, przetwarzamy dane osobowe (wszystkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej) w zakresie dozwolonym przez prawo lub za Twoją zgodą. Dzięki niniejszemu Oświadczeniu o ochronie prywatności pokażemy Ci szczegóły przetwarzania Twoich danych osobowych (zwane dalej również „przetwarzaniem danych”) oraz Twoje prawa jako osoby, której dane dotyczą. W przypadku pytań dotyczących zbierania, przetwarzania lub wykorzystywania danych osobowych, w celu uzyskania informacji, korekty, ograniczenia lub usunięcia danych oraz udzielenia przez WideEirruf zgody lub sprzeciwu wobec konkretnego wykorzystania danych, prosimy o bezpośredni kontakt z nami poprzez dane kontaktowe w ouremkm Imprint. Spis treści A. Kontroler danych B. Ochrona danych osobowych Informacje kontaktowe C. Obsługa witryny i hosting D. Omówienie procesu E. Wykonanie umowy F. Korzystanie z witryny G. Komunikacja H. Twoje inne prawa jako osoby dotknięte J. Bezpieczeństwo danychOsoba A.odpowiedzialna do przetwarzania danych W celu przetwarzania danych na tej stronie osoba odpowiedzialna to: E-wordshop J. Nowak Brunnenstr 9 02826 Görlitz Niemcy E-Mail: shop.de@24nano.cominspektorów B. Dane kontaktowe naszychochrony danych W przypadku pytań dotyczących gromadzenia, przetwarzania lub wykorzystywania danych osobowych Dane, informacje, korekta, ograniczenie lub usunięcie danych, jak również cofnięcie udzielonej zgody lub sprzeciwu wobec konkretnego wykorzystania danych, prosimy o bezpośredni kontakt z nami poprzez następujące dane kontaktowe: Inspektor ochrony danych Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm Niemcy E-mail: sklep .de @ 24nano.comBetr C.Hosting i hosting naszej strony internetowej Nasza strona internetowa jest publikowana w naszej nazwie i porządku (art. 28 DSGVO) obsługiwany przez dostawcę usług e-commerce o pełnym zakresie usług, który wykonuje wszystkie nasze przetwarzanie danych w związku z korzystaniem z naszej strony internetowej dla nas. Przetwarzanie danych odbywa się na serwerach dostawcy usług hostingowych, który łączy naszą stronę z Internetem w naszym imieniu. Obaj dostawcy usług mają siedzibę w Niemczech. D. Przegląd naszego przetwarzania danych Przetwarzamy dane w następujących kontekstach: • Podczas dokonywania zakupów u nas przetwarzamy dane, które są niezbędne do zawarcia i realizacji umowy zakupu („wykonanie umowy”) (szczegóły - patrz poniżej E.) ; • Podczas uzyskiwania dostępu i przeglądania naszej strony internetowej („korzystanie z witryny”) przetwarzamy dane z urządzenia i na jego urządzeniu, co może częściowo ułatwić identyfikację użytkownika (patrz poniżej w punkcie F.); • • Wreszcie przetwarzamy Twoje dane, gdy chcesz się z nami skontaktować („komunikacja”), czy to poprzez subskrypcję naszego biuletynu, ocenę artykułu, czy wysłanie do nas wiadomości za pośrednictwem kanałów komunikacji dostarczonych przez nas (szczegóły dla tego pod G.). E. Wykonanie umowy I. Ogólne informacje na temat przetwarzania danych W ramach zakupu w naszym sklepie internetowym prosimy o podanie następujących informacji o sobie: • imię; • nazwisko; • adres faktury / dostawy; • adres e-mail; • Dane bankowe lub informacje o karcie kredytowej. II Zakres i cel przetwarzania Dane osobowe, których zażądałeś, są przez nas przetwarzane w następujących celach: • do wysłania pokwitowania i, w stosownych przypadkach, potwierdzenia zamówienia wraz z prawnie wymaganymi informacjami, a także komunikatów o stanie wysyłki zamówionych towarów; • w celu przetworzenia płatności; • wysłać ci fakturę za zamówienie; • aby dostarczyć zamówione towary do Ciebie i • w razie potrzeby przypisać odwoływania, skargi i inne zapytania po zawarciu umowy do osoby i zamówienia oraz rozpatrzyć wniosek. Jeśli dobrowolnie utworzyłeś konto klienta w sekcji „Zarejestruj się - zarejestruj się teraz”, przetwarzamy również te dane, aby zarejestrować Cię jako klienta Beurer GmbH w celu przyszłych potencjalnych wizyt lub zakupów w naszym sklepie internetowym, abyś mógł z nich korzystać w celu realizacji umowy niezbędnych danych nie trzeba ponownie wprowadzić każde nowe zamówienie już widzą w swoich zamówień klientów w każdym czasie. na koncie, można zapisać elementy z naszego sklepu jako ulubione po rejestracji w porządku, jeśli to konieczne, aby kupić później. III. Transfer danych /odbiornik odbiornikTwoje dane to operator techniczny i dostawca usług hostingowych na naszej stronie internetowej (patrz powyżej C.) W zakresie niezbędnym do realizacji umowy, Twoje dane zostaną również przekazane firmom zleconym z otrzymaniem i przetwarzaniem Twojego zamówienia Osoby fizyczne: • W tym celu dostawca usług wysyłkowych Wysyłka, dostawa lub odbiór towarów; • bankier / bank obciążony płatnością. Jeśli wybrałeś jedną z metod płatności PayPal Zakup na fakturze, poleceniu zapłaty lub karcie kredytowej jako metodę płatności, jest to konieczne do dalszego przetwarzania płatności i metody płatności Zakup na fakturze w ramach przypisania naszego wniosku o płatność do Paypal, następujące dane osobowe do PayPal (Europa) S.à.rl & Cie, SCA, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg: • numer faktury; • kwota faktury; • imię i nazwisko oraz adres dostawy; • Nazwa i adres rozliczeniowy. IV Okres przechowywania Jeśli nie utworzysz konta klienta, Twoje dane zostaną zablokowane po spełnieniu indywidualnej umowy zakupu, tzn. Będą one przetwarzane przez nas wyłącznie z ograniczeniami. Jest to konieczne, z jednej strony, w przypadku dochodzenia roszczeń wobec nas w ustawowych terminach przedawnienia (zwykle trzech lat), które musimy przypisać Tobie i transakcji biznesowej z Tobą. Z drugiej strony, zgodnie z prawem handlowym i podatkowym jesteśmy zobowiązani do prowadzenia dokumentacji biznesowej, która może zawierać twoje dane przez maksymalnie dziesięć lat. Gdy tylko te cele zostaną spełnione lub terminy wygasną, Twoje dane zostaną usunięte. Jeśli dobrowolnie utworzyłeś konto klienta, przetwarzamy w nim Twoje dane, dopóki nie usuniesz z nas konta klienta. V. Podstawa prawna przetwarzania Przetwarzanie danych odbywa się, ponieważ jest ono niezbędne do realizacji umowy (rodzaj 6 exp. 1 b DSGVO). Częściowo (wysłanie potwierdzenia odbioru i powiadomienie o obowiązkowych informacjach na odległość) jest również wykorzystywane do wypełnienia odpowiedniego zobowiązania prawnego, któremu podlegamy. Ponadto, jeśli utworzyłeś konto klienta, będziemy przetwarzać Twoje dane na podstawie Twojej zgody (art. 6 (1) DSGVO), która została nam przyznana w tym samym czasie . Prawo do odstąpienia od umowyodwołać W dowolnym momencie możeszzgodę na przetwarzanie swojego konta klienta, powiadamiając nas o tym pod dowolnym adresem kontaktowym wymienionym w punkcie A. powyżej. Następnie usuniemy Twoje konto klienta. F. Korzystanie z witryny internetowej Za każdym razem, gdy odwiedzamy naszą stronę internetową, przetwarzamy pewne dane osobowe, a także na Twoim komputerze / terminalu. Te operacje przetwarzania można podzielić na następujące kategorie: • Rejestrowanie odwiedzin / korzystanie z funkcjonalnych plików cookie (szczegółowe informacje znajdują się poniżej w części I.)Analiza korzystania •z witryny za pomocą Google Analytics (szczegółowe informacje można znaleźć w rozdziale II.) Poniżej• Wykorzystanie technologii śledzenia do reklamy internetowej opartej na zainteresowaniach (szczegóły - patrz III. Poniżej) • Wykorzystanie technologii śledzenia dla Baselinker (szczegółowe informacje znajdują się poniżej w punkcie V.)Wtyczekpunkcie • Korzystanie z tzw. „społecznościowych” do łączenia z mediami społecznościowymi (szczegóły poniżej wVI.) • Włączanie filmów z YouTube (Szczegóły w sekcji VII.)informacje PoniżejI. Rejestrowanie Twojej wizyty / korzystanie z funkcjonalnych plików cookie 1. Ogólnena temat przetwarzania danych Zawsze, gdy nasza strona jest dostępna i za każdym razem, gdy plik jest pobierany z naszej strony internetowej, następujące dane dziennika będą automatycznie przetwarzane przez nas: • Nazwa hosta komputera / terminala (adres IP); • data i godzina połączenia / pobrania; • wywołana strona; • jeśli dotyczy, nazwa pobranego pliku; • używany typ przeglądarki; • system operacyjny twojego terminala; • strona internetowa, z której nas odwiedzasz. Ponadto używamy funkcjonalnych plików cookie do obsługi naszej strony internetowej. Są to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim komputerze / urządzeniu przez nas. Z jednej strony są to tak zwane pliki cookie sesji, które są ustawiane tylko na czas wizyty na naszej stronie. Po drugie, używane są tzw. Trwałe pliki cookie. Pozostają dłużej na komputerze / terminalu. Oba typy plików cookie zawierają charakterystyczny ciąg alfanumeryczny, który w przypadku trwałych plików cookie może umożliwić rozpoznanie Twojej przeglądarki podczas odwiedzania naszej witryny. 2. Zakres i cel przetwarzania Dane są przetwarzane przez nas w następujących celach: • w celu zidentyfikowania i odparcia ataków na naszej stronie internetowej; • ustalić, czy Twoja przeglądarka internetowa obsługuje pliki cookie; • aby zapobiec wielokrotnemu wyświetlaniu wyskakujących okienek; • aby pokazać wybrany język naszej strony internetowej i • pokazać wersję naszej strony internetowej dla wybranego kraju dostawcy. 3. Transmisja danych / odbiorca Odbiorcą Twoich danych jest operator techniczny i dostawca usług hostingowych naszej strony internetowej (patrz wyżej C.). 4.przechowywania CzasDane są przechowywane przez następujący czas: • Dane protokołu: do dnia, w którym zostały osiągnięte, maksymalnie trzy miesiące; • pliki cookie sesji: do momentu opuszczenia naszej strony internetowej; • trwałe pliki cookie: jeden rok. 5. Podstawa prawna Przetwarzanie opiera się na naszym zainteresowaniu funkcjonalnością i bezpieczeństwem naszej strony internetowej. Według naszych rozważań temu uzasadnionemu interesowi nie sprzeciwiają się dominujące interesy lub prawa podstawowe i podstawowe wolności osób, których dane dotyczą (art. 6 ust. 1 rozporządzenia w sprawie PKB). Na żądanie przekażemy ci dalsze informacje na temat naszego bilansu interesów 6.sprzeciwusprzeciwić Prawo doMasz prawo w dowolnym momenciesię temu przetwarzaniu z powodów, które wynikają z konkretnej sytuacji. Nie będziemy już przetwarzać takich danych do tych celów, chyba że uda nam się wykazać istotne uzasadnione podstawy przetwarzania, które przeważają nad interesami, prawami i wolnościami lub przetwarzanie ma na celu dochodzenie, wykonywanie lub obronę roszczeń prawnych. Możesz zgłosić sprzeciw wobec nas pod danymi kontaktowymi podanymi powyżej w punkcie A. Alternatywnie możesz użyć ustawień przeglądarki internetowej, aby kontrolować, czy i które typy plików cookie mogą być ustawione. Jeśliużyciafunkcjonalnych nie akceptujeszplików cookie, może to prowadzić do ograniczenia funkcjonalności naszej strony internetowej. II Analiza wykorzystania witryny za pomocą Google Analytics 1. Informacje o przetwarzaniu Korzystamy z Google Analytics, usługi analizy internetowej udostępnianej przez Google Ireland Limited („Google”). Google używa plików cookie. Są to pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim komputerze / urządzeniu i umożliwiają analizę korzystania z naszej strony internetowej. Przetwarzane są następujące informacje: • typ przeglądarki • system operacyjny • ostatnio odwiedzana strona internetowa • Nazwa hosta komputera / terminala (adres IP, w skrócie) • Czas żądania do naszego serwera 2. Zakres i cel przetwarzania danych W naszym zamówieniu Google jest już ponad Przetwarzaj informacje zebrane przez plik cookie w celu oceny korzystania z naszej strony internetowej, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronie i dostarczania nam innych usług związanych z aktywnością na stronie i korzystaniem z Internetu. Powstrzymujemy się od przetwarzania danych, które mogłyby Cię zidentyfikować. W szczególności ustawiony plik cookie nie zawiera identyfikatora użytkownika. Skrócony adres IP udostępniony przez Google Analytics jako część Google Analytics nie zostanie połączony z innymi danymi Google. 3. Transmisja danych / Odbiorcy Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z naszej strony internetowej są przekazywane do Google Ireland Limited i, co do zasady, również na serwer stowarzyszonej Google LLC w USA i tam przechowywane. Dezaktywując funkcję ID użytkownika i aktywując anonimizację IP (skrócenie adresu IP przez ostatni oktet), dane nie mogą być już przypisane do twojego połączenia lub komputera / terminala. Google LLC posiada certyfikat „ UE-USA” Tarcza prywatności. Po podjęciu decyzji przez Komisję Europejską dane osobowe mogą być przekazywane do odpowiednio certyfikowanych firm w celu uzyskania rozsądnych poziomów ochrony danych. 4.przechowywania CzasPrzetworzone dane są przechowywane przez okres 14 miesięcy, a następnie usuwane przez Google. 5. Podstawa prawna przetwarzania Przetwarzanie danych opiera się na naszym zainteresowaniu statystyczną oceną wykorzystania, a co za tym idzie, wydajnością naszej strony internetowej. Według naszych rozważań temu uzasadnionemu interesowi nie sprzeciwiają się dominujące interesy lub prawa podstawowe i podstawowe wolności osób, których dane dotyczą (art. 6 ust. 1 rozporządzenia w sprawie PKB). Na życzenie zapewniamy informacje leżące u podstaw równowagi interesów. 6.sprzeciwu Prawo doW każdej chwili masz prawo sprzeciwić się temu przetwarzaniu z powodów, które wynikają z konkretnej sytuacji. Nie będziemy już przetwarzać takich danych do tych celów, chyba że uda nam się wykazać istotne uzasadnione podstawy przetwarzania, które przeważają nad interesami, prawami i wolnościami lub przetwarzanie ma na celu dochodzenie, wykonywanie lub obronę roszczeń prawnych. Możesz uniemożliwić gromadzenie danych generowanych przez plik cookie i korzystanie z witryny, a także przetwarzanie przez suwak Analiza użycia witryny Google w banerach cookie pojawiających się na naszej stronie lub u góry tej strony od prawej strony ( zielony) po lewej (szary) lub pobierając i instalując wtyczkę przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: http: // tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Alternatywnie, lub w przeglądarkach na urządzeniach mobilnych, możesz równieżtutaj, kliknąćaby zapobiec śledzeniu Google Analytics w tej witrynie w przyszłości (opcja rezygnacji działa tylko w przeglądarce i tylko dla tej domeny). Plik cookie rezygnacji jest przechowywany na Twoim urządzeniu. Jeśli usuniesz pliki cookie w tej przeglądarce, musisz ponownie kliknąć łącze. Wreszcie, możliwe jest zapobieganie ustawianiu plików cookie w ustawieniach przeglądarki. Jeśli nie akceptujesz użycia funkcjonalnych plików cookie, może to spowodować ograniczenie funkcjonalności naszej strony internetowej. III. Wykorzystanie technologii śledzenia do reklamy internetowej opartej na zainteresowaniach Jeśli wyraziłeś zgodę na nas podczas odwiedzania naszej strony internetowej, korzystamy z technologii śledzenia, takich jak pliki cookie stron trzecich lub reklama pikselowa innych firm. „Śledzące pliki cookie” to pliki tekstowe przechowywane na komputerze / terminalu. „Śledzenie pikseli” to mała grafika w nagłówku naszej strony internetowej. Obie technologie umożliwiają rozpoznanie przeglądarki również na innych stronach internetowych. W szczególności wykorzystujemy następujące technologie śledzenia innych firm do przetwarzania następujących informacji: Remarketing Google AdWords przez Google Ireland Limited (Google): • typ przeglądarki • system operacyjny • preferowany język • odwiedź naszą stronę internetową, w tym datę i godzinę • ostatnie zapytanie do wyszukiwarki Google, w tym data i godzina • nazwa hosta komputera / urządzenia (adres IP, w skrócie) • alfanumeryczny identyfikator użytkownika (ID użytkownika) • lokalizacja / lokalizacja • wiek • płeć • wartość konwersji • skierowanie / przypisanie • Działania na Beurer Strona internetowa • Identyfikatorcookie pliku• DFA s • Identyfikator reklamodawcy Google • Identyfikator reklamy mobilnej • Identyfikatory reklamIdentyfikator •klienta lub zamówienia • Identyfikator partnera Niestandardowy piksel na Facebooku Facebook Ireland Ltd. lub Facebook Inc. (Facebook): • Typ przeglądarki • System operacyjny • Preferowany język • Odwiedź naszą stronę internetową wraz z datą i godziną • Ostatnie zapytanie do wyszukiwarki Google zawierające datę i godzinę • Nazwa hosta komputera / urządzenia (adres IP, w skrócie) • alfanumeryczny identyfikator użytkownika • Lokalizacja / lokalizacja • Wiek • Płeć • Wartość konwersji • Skierowanie / Uznanie • Działania na stronie internetowej Beurer • Identyfikatorcookie pliku• DFA • Identyfikator reklamodawcy Google • Identyfikator reklamy mobilnejIdentyfikatory •reklam • Klient lub Identyfikator zamówieniaIdentyfikator •partnera Zalogujemy Twoją zgodę w pliku dziennika. Przetwarzane są następujące informacje: • Nazwa hosta komputera / terminala (adres IP); • tekst zgody; • aktywuj przycisk „zgadzaj się” w banerze cookie na stronie głównej lub suwak „zgadzaj się” na tej podstronie; • Data i godzina zgody (znacznik czasu). 2. Zakres i cele przetwarzania Google wykorzystuje technologie śledzenia Google do rozpoznawania przeglądarki na podstawie wyżej wymienionych zarejestrowanych danych w przypadku Google na innych stronach internetowych lub, w przypadku Facebooka na Facebooku, i reklam od Ciebie przedstawić się w oparciu o twoje domniemane interesy. Twoje domniemane interesy pochodzą z pseudonimowego profilu. Profil pseudonimowy jest tworzony z informacji zebranych o zachowaniu użytkownika w Internecie przy użyciu odpowiednich plików cookie / pikseli. Jeśli, na przykład, interesowały Cię pewne produkty na naszej stronie, możemy również korzystać z plików cookie innych firm, aby pokazać nasze produkty tego typu na powiązanych stronach. Jest to również zazwyczaj stosowane w celu zapobiegania reklamom, które denerwują, ponieważ byłoby nieodpowiednie i niewłaściwe. Kategorie, które pokazują reklamy oparte na zainteresowaniach w Sieci reklamowej Google, wyjaśniono w konkretnej reklamie wyświetlanej w i-Button umieszczonej w reklamie i klikalnej na stronie Google. „Dlaczego widzę tę reklamę?”. Rejestrowanie Twojej zgody ma miejsce, abyśmy mogli to udowodnić. 3. Przesyłanie danych / odbiorca Odbiorcą danych jest Google Ireland Limited i powiązana z nią firma Google LLC w USA. Google LLC posiada certyfikat „ UE-USA” Tarcza prywatności. Facebook jest certyfikowany w ramach tzw UE-USA . Tarczy Prywatności. Po podjęciu decyzji przez Komisję Europejską dane osobowe mogą być przekazywane do odpowiednio certyfikowanych firm w celu uzyskania rozsądnych poziomów ochrony danych. 4.przechowywania CzasMożesz sprawdzić czas przechowywania odpowiednich plików cookie, a tym samym przetwarzania swoich danych do powyższych celów w ustawieniach bezpieczeństwa przeglądarki. Dane dziennika Twojej zgody będą przechowywane do odwołania przez nas, a następnie przechowywane przez okres przedawnienia twoich roszczeń (trzy lata) plus dopłata zabezpieczająca za dostawy sądowe jednego miesiąca, łącznie z nami 37 miesięcy. 5. Podstawa prawna przetwarzania Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Twojej zgody (rodzaj 6 exp. 1 a DSGVO). 6. Wycofanie Twoja zgoda na wykorzystanie śledzących plików cookie do reklam opartych na zainteresowaniach ma zastosowanie do odwołania, które możesz wyjaśnić w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość, w następujący sposób: Możesz użyć śledzących plików cookie do wyświetlania reklam opartych na zainteresowaniach w Google Display Sieć, przesuwając suwak „Spersonalizowana reklama w sieci” i / lub suwak „Spersonalizowana wyszukiwarka Google” od lewej do prawej.sposób blokowania reklam lub poszczególnych reklamodawców osobno Oto. Niezależnie od tego, czy śledzone pliki cookie są nawet przechowywane, możesz również kontrolować ustawienia przeglądarki, odrzucając tam śledzenie między witrynami. IV Wykorzystanie technologii śledzenia przez Adform 1. O przetwarzaniu danych Używamy Adform A / S, globalnej firmy zajmującej się technologią mediów cyfrowych (Programmatic Ads, Retargeting). Adform używa plików cookie. Są to pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim komputerze / terminalu i umożliwiają analizę korzystania z naszej strony internetowej. Zapisywane są następujące informacje: lokalizacja, wartość konwersji, skierowanie / atrybucja, działania na stronie internetowej. 2. Zakres i cele przetwarzania danych W naszym imieniu Adform i zaangażowani dostawcy usług będą przetwarzać informacje gromadzone za pośrednictwem pliku cookie w celu oceny korzystania z naszej strony internetowej, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej i dostarczania nam innych usług związanych z aktywnością witryny i korzystaniem z internetu zapewnić. Powstrzymujemy się od przetwarzania danych, które mogłyby Cię zidentyfikować. W szczególności ustawiony plik cookie nie zawiera identyfikatora użytkownika. 3. Przesyłanie danych / odbiorcy Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane na serwer Adform w Danii i tam przechowywane. Dane są przekazywane do oceny usługodawcy nexum AG, Vogelsanger Straße 321a, 50827 Kolonia, Niemcy, którego używamy. 4. Czas przechowywania Okres przechowywania wynosi maksymalnie 13 miesięcy. 5. Podstawa prawna przetwarzania Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Twojej zgody (rodzaj 6 exp. 1 a DSGVO). 6. Prawo do odstąpienia Twoja zgoda na wykorzystanie śledzących plików cookie do reklam opartych na zainteresowaniach jest ważna do odwołania, które możesz zadeklarować w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość, w następujący sposób: Możesz uniemożliwić korzystanie ze śledzących plików cookie w przypadku reklam zorientowanych na zainteresowania poprzez: Przesuń suwak Marketing i / lub suwak Analiza odpowiednio od lewej do prawej. Niezależnie od tego, czy śledzone pliki cookie są nawet przechowywane, możesz również kontrolować ustawienia przeglądarki, odrzucając tam śledzenie między witrynami. V. Korzystanie z technologii Salesforce Tracking 1.przetwarzaniu danych OKorzystamy z salesforce.com EMEA Limited, dostawcy rozwiązań cloud computing z siedzibą w Londynie. Salesforce używa plików cookie. Są to pliki tekstowe, które są przechowywane na Twoim komputerze / urządzeniu i umożliwiają analizę korzystania z naszej strony internetowej. W ten sposób rejestrowane są działania, ruchy na stronie internetowej i informacje o koszyku. 2. Zakres i cele przetwarzania danych W naszym imieniu Salesforce i jego dostawcy usług będą przetwarzać informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie w celu oceny korzystania z naszej strony internetowej, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej i dostarczania nam innych usług związanych z aktywnością na stronie internetowej i korzystaniem z internetu zapewnić. 3. Przesyłanie danych / odbiorca Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z naszej strony internetowej są zazwyczaj przesyłane na serwer Salesforce i tam przechowywane. Obecnie, od stycznia 2019 r., Dane są przechowywane w jednym z centrów danych Salesforce tutaj: • Chicago, Illinois, Stany Zjednoczone • Dallas, Teksas, Stany Zjednoczone • Frankfurt, Niemcy (GER) • Kobe, Japonia (JPN) • Londyn, Wielka Brytania (Wielka Brytania): Londyn, Wielka Brytania (północ) i Londyn, Wielka Brytania (zachód) • Paryż, Francja (FRA) • Phoenix, Arizona, Stany Zjednoczone • Tokio, Japonia (JPN) • Waszyngton, DC, Stany Zjednoczone Więcej informacji można znaleźć na: stroniehttps://help.salesforce.com/articleView? id = 000257307 & language = de_US & type = 1 Dane są udostępniane do oceny usługodawcy nexum AG, Vogelsanger Straße 321a, 50827 Kolonia, Niemcy. 4. Czas przechowywania Okres przechowywania wynosi 12 miesięcy. 5. Podstawa prawna przetwarzania Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Twojej zgody (rodzaj 6 exp. 1 a DSGVO). 6. Prawo do odstąpienia Twoja zgoda na wykorzystanie śledzących plików cookie do reklam opartych na zainteresowaniach jest ważna do odwołania, które możesz zadeklarować w dowolnym momencie ze skutkiem na przyszłość, w następujący sposób: Możesz uniemożliwić korzystanie ze śledzących plików cookie w przypadku reklam zorientowanych na zainteresowania poprzez: Przesuń suwak Marketing i / lub suwak Analiza odpowiednio od lewej do prawej. Niezależnie od tego, czy śledzone pliki cookie są nawet przechowywane, możesz również kontrolować ustawienia przeglądarki, odrzucając tam śledzenie między witrynami. VI. Korzystanie z wtyczek społecznościowych Na naszej stronie internetowej używamy tzw. Wtyczek społecznościowych („wtyczek”) sieci społecznościowych Facebook, Google+, Pinterest i Twitter. Aby zapewnić ochronę danych, wtyczkisą niezintegrowane bezpośrednio z witryną, ale tylko przy użyciu łącza HTML (tak zwane „rozwiązanie shariff” z c't). Zapewnia to, że podczas odwiedzania jednej z naszych stron internetowych, która zawiera takie wtyczki, nadal nie ma połączenia z serwerami dostawcy danej sieci społecznościowej. Jeśli klikniesz jeden z przycisków, otworzy się nowe okno przeglądarki i otworzy stronę odpowiedniej sieci społecznościowej, gdzie możesz (np. Po wprowadzeniu danych logowania), np. Naciśnij przycisk Lubię to lub Udostępnij. W celu gromadzenia danych i dalszego przetwarzania danych przez dostawców, a także w zakresie praw użytkownika w tym zakresie i ustawiania opcji ochrony prywatności, należy zapoznać się z polityką prywatności dostawcy. • Polityka prywatności Facebook • Polityka prywatności Google VI. Integracja filmów z YouTube 1. Informacje ogólne Włączyliśmy filmy z YouTube na naszą stronę internetową, które są przechowywane na platformie Google Ireland Limited (YouTube) YouTube.com i można je oglądać bezpośrednio na naszej stronie internetowej. 2. Zakres i cel przetwarzania danych Filmy są zintegrowane w „rozszerzonym trybie prywatności”. Oznacza to, że nie wyślesz żadnych informacji umożliwiających identyfikację do YouTube, chyba że zaczniesz nagrywać filmy. Podczas odtwarzania filmów przetwarzane są następujące dane: • nazwa hosta komputera / terminala (adres IP); • data i godzina połączenia / pobrania; • strona wywołana za pomocą dołączonego filmu YouTube; • jeśli dotyczy, nazwa pobranego pliku; • używany typ przeglądarki; • system operacyjny twojego terminala; • strona internetowa, z której nas odwiedzasz. Jeśli masz konto użytkownika Google i jesteś zalogowany, możesz przetwarzać dodatkowe dane osobowe. Zależy to od umowy, którą zawarliście z Google. Aby uzyskać więcej informacji na temat zakresu i celu przetwarzania danych w serwisie YouTube, kliknij tutaj 3. Transfer danych / odbiorca Odbiorcą danych jest Youtube, reprezentowany przez Google Ireland Limited, jak również stowarzyszona Google LLC w Stanach Zjednoczonych. Google LLC posiada certyfikat „ UE-USA” Tarcza prywatności. Po podjęciu decyzji przez Komisję Europejską dane osobowe mogą być przekazywane do odpowiednio certyfikowanych firm w celu uzyskania rozsądnych poziomów ochrony danych. 4.przechowywania CzasPrzetworzone dane będą przechowywane przez YouTube / Google, dopóki nie zostaną wykorzystane, a następnie usunięte. Więcej informacji na temat przechowywania danych w YouTube można znaleźć w Polityce prywatności Google Ireland Limited. 5. Podstawa prawna przetwarzania Przetwarzanie danych wynika z naszego zainteresowania zwiększeniem atrakcyjności naszej strony internetowej poprzez włączenie filmów z YouTube. Według naszych rozważań temu uzasadnionemu interesowi nie sprzeciwiają się dominujące interesy lub prawa podstawowe i podstawowe wolności osób, których dane dotyczą (art. 6 ust. 1 rozporządzenia w sprawie PKB). Na życzenie udzielimy dalszych informacji na temat naszego bilansu interesów. 6.sprzeciwu Prawo doW każdej chwili masz prawo sprzeciwić się temu przetwarzaniu z powodów, które wynikają z konkretnej sytuacji. Nie będziemy już przetwarzać takich danych do tych celów, chyba że uda nam się wykazać istotne uzasadnione podstawy przetwarzania, które przeważają nad interesami, prawami i wolnościami lub przetwarzanie ma na celu dochodzenie, wykonywanie lub obronę roszczeń prawnych. Możesz zgłosić sprzeciw wobec nas pod danymi kontaktowymi podanymi powyżej w punkcie A. G. Komunikacja I. Newsletter 1. Ogólnenaprzetwarzania informacjetematMożesz dobrowolnie zapisać się do naszej usługi biuletynu e-mail na naszej stronie internetowej, wprowadzając swoje dane osobowe, w tym swój adres e-mail, w polu wprowadzania, a następnie używając Kliknij opisany przycisk „Login1”. Die Bestellung des Newsletters und Ihre dafür erforderliche Einwilligung werden erst wirksam, wenn Sie diese durch Klick auf den über die eingegebene E-Mail-Adresse von uns an Sie verschickten Link bestätigen (sog. Double-Opt-in-Verfahren). Die Erteilung Ihrer Einwilligung wird von uns in einem Logfile protokolliert. Dabei werden folgende Informationen verarbeitet: • Eingegebene E-Mail-Adresse; • Einwilligungstext; • Klick der „Anmelden“-Schaltfläche; • Datum und Uhrzeit der Einwilligungserteilung (Zeitstempel). • Optional kann der Nutzer noch Anrede, Vorname, Name und Geburtsdatum ergänzen 2. Umfang und Zwecke der Verarbeitung Wir verarbeiten die von Ihnen bestätigte E-Mail-Adresse, um Sie in unregelmäßigen Abständen mit unserem E-Mail-Newsletter gemäß der Einwilligung zu informieren. Die Protokollierung Ihrer Einwilligung erfolgt, damit wir diese nachweisen können. 4. Speicherdauer Ihre E-Mail-Adresse und die Protokolldaten über Ihre Einwilligung speichern wir, bis Sie sich vom Newsletter wieder abmelden. Die Protokolldaten werden anschließend noch für die Dauer der Verjährungsfrist Ihrer Ansprüche (drei Jahre) zzgl. eines Sicherheitszuschlags von einem Monat für gerichtliche Zustellungen, insgesamt also 37 Monate von uns aufbewahrt. 5. Rechtsgrundlage für die Verarbeitung Die Verarbeitung erfolgt auf der Grundlage Ihrer Einwilligung (Art. 6 Abs. 1 a DSGVO). 6. Widerrufsrecht Ihre Newsletter-Einwilligung gilt bis auf Widerruf, den Sie jederzeit mit Wirkung für die Zukunft erklären können, etwa indem Sie uns unter den oben unter A. angegebenen Kontaktdaten entsprechend benachrichtigen oder auf den Abmelden-Link klicken, den Sie ganz am Ende jedes Newsletter finden. Alternativ können Sie Ihre E-Mail-Adresse auch in das Newsletter-Eingabefeld auf unserer Website eintragen und anschließend auf den „Abmelden“-Button klicken. II. Kontaktaufnahme 1. Allgemeines zur Verarbeitung Sie können unter den oben unter A. angegebenen Kontaktdaten, über unser Kontaktformular Kontakt mit uns aufnehmen. Dabei werden die Daten von uns verarbeitet, die Sie uns in Ihrer Nachricht an uns mitteilen, also Ihr konkretes Anliegen und bei E-Mail-Anfragen Ihre E- Mail-Adresse, bei Briefen Ihre Postadresse, bei Anrufen Ihre Telefonnummer und bei Verwendung unseres Kontaktformulars je nach Anliegen folgende Daten: • Ihr Name; • Ihre E-Mail-Adresse; • ausgewählter Betreff der Nachricht; • Ihre Nachricht; • ggf. Bestellnummer; • ggf. Kundennummer; • ggf. Artikelnummer(n); • ggf. hochgeladene Datei(en) • ggf. hochgeladene(s) Foto(s). 2. Umfang und Zwecke der Verarbeitung Wir verarbeiten Ihre Daten, um Ihre Anfrage zu bearbeiten und zwecks Beantwortung mit Ihnen in Kontakt zu treten. 3. Datenübermittlung/Empfänger Empfänger der Daten sind der technische Betreiber und der Hosting- Dienstleister unserer Website (siehe oben unter C.). 4. Speicherdauer Wir speichern Ihre Daten für die Dauer der gesetzlichen Aufbewahrungsfrist für Geschäftsbriefe von sechs Jahren (§ 147 Abgabenordnung). 5. Rechtsgrundlagen für die Verarbeitung Die Verarbeitung erfolgt auf der Rechtsgrundlage der Durchführung vorvertraglicher Maßnahmen bzw. zur Vertragserfüllung (Art. 6 Abs. 1 b DSGVO). Soweit es nicht um vorvertragliche oder vertragliche Angelegenheiten geht ist die Rechtsgrundlage unser berechtigtes Interesse an der Bearbeitung Ihrer Anfrage. Wir gehen davon aus, dass keine überwiegenden Interessen oder Grundrechte und Grundfreiheiten von Ihnen entgegen stehen (Art. 6 Abs. 1 f DSGVO). Auf Wunsch stellen wir Ihnen weitere Informationen über unsere Interessenabwägung zur Verfügung. 6. Widerspruchsrecht Sie haben das Recht, jederzeit gegen diese Verarbeitung aus Gründen, die sich aus Ihrer besonderen Situation ergeben, Widerspruch einzulegen. Wir werden diese Daten dann nicht mehr für diese Zwecke verarbeiten und Ihre Anfrage ggf. nicht mehr beantworten. Sie können Ihren Widerspruch unter den oben unter A. angegebenen Kontaktdaten bei uns einreichen. III. Artikelbewertung 1. Allgemeines zur Datenverarbeitung Sie können uns Ihre Meinung zu einzelnen Artikeln in unserem Online- Shop unter dem Link „Jetzt bewerten!“ mitteilen. Dabei werden folgende Daten von uns verarbeitet: • Anzahl der Sterne, die Sie für den Artikel vergeben; • Ihre E-Mail-Adresse; • Ihren Kommentar. 2. Umfang und Zwecke der Datenverarbeitung Wir verarbeiten Ihre Daten, um Ihre Bewertung auf unserer Website zu veröffentlichen. Ihre E-Mail-Adresse verarbeiten wir, um sicherzustellen, dass die Bewertung echt ist, also von einem Menschen stammt und nicht von einem Computerprogramm (Bot). 3. Datenübermittlung/Empfänger Empfänger der Daten sind der technische Betreiber und der Hosting- Dienstleister unserer Website (siehe oben unter C.). 4. Speicherdauer Ihre Bewertung bleibt im Online-Shop für unbestimmte Zeit gespeichert. Ihre E-Mail-Adresse wird jedoch nach zwei Monaten anonymisiert. 5. Rechtsgrundlage der Verarbeitung Die Datenverarbeitung erfolgt aufgrund unseres Interesses an der Steigerung der Attraktivität unserer Produktdarstellung durch Ergänzung von Kundenerfahrungen. Diesem berechtigten Interesse stehen keine überwiegenden Interessen oder Grundrechte und Grundfreiheiten von Ihnen entgegen (Art. 6 Abs. 1f DSGVO). Auf Wunsch stellen wir Ihnen weitere Informationen über unsere Interessenabwägung zur Verfügung. 6. Widerspruchsrecht Sie haben das Recht, jederzeit gegen diese Verarbeitung aus Gründen, die sich aus Ihrer besonderen Situation ergeben, Widerspruch einzulegen. Wir werden diese Daten dann nicht mehr für diese Zwecke verarbeiten, es sei denn, wir können zwingende schutzwürdige Gründe für die Verarbeitung nachweisen, die Ihren Interessen, Rechten und Freiheiten überwiegen, oder die Verarbeitung dient der Geltendmachung, Ausübung oder Verteidigung von Rechtsansprüchen. Sie können Ihren Widerspruch unter den oben unter A. angegebenen Kontaktdaten bei uns einreichen. IV. Benachrichtigungsdienst „Artikelverfügbarkeit“ 1. Allgemeines zur Verarbeitung Falls ein in unserem Online-Shop angezeigter Artikel vorübergehend nicht vorrätig sein sollte, können Sie über die Benachrichtigen-Funktion eine E-Mail-Adresse hinterlassen, an die wir bei Wiederverfügbarkeit des betreffenden Artikels eine automatisierte E-Mail-Benachrichtigung verschicken. Bei Nutzung der Benachrichtigen-Funktion werden folgende Daten verarbeitet: • Ihre E-Mail-Adresse und • betreffender Artikel. Die Angabe Ihrer Daten ist freiwillig. Wenn Sie diese Daten jedoch nicht angeben, können wir Ihnen die Benachrichtigen-Funktion nicht zur Verfügung stellen. 2. Umfang und Zwecke der Verarbeitung Wir verarbeiten Ihre personenbezogenen Daten, um Ihre Anfrage zu bearbeiten und zu diesem Zweck mit Ihnen in Kontakt zu treten. 3. Datenübermittlung/Empfänger Empfänger der Daten sind der technische Betreiber und der Hosting- Dienstleister unserer Website (siehe oben unter C.). 4. Speicherdauer Ihre uns mitgeteilten Daten speichern wir, bis wir Ihnen geantwortet haben. Sollte der betreffende Artikel innerhalb von sechs Monaten nicht wieder verfügbar sein, werden Ihre Daten automatisch gelöscht und es erfolgt keine Benachrichtigung. 5. Rechtsgrundlagen für die Verarbeitung Die Verarbeitung erfolgt weil sie zur Durchführung vorvertraglicher Maßnahmen erforderlich ist (Art. 6 Abs. 1 b DSGVO). Soweit es sich nicht um eine vorvertragliche Angelegenheit handelt, ist die Rechtsgrundlage unser berechtigtes Interesse an der Bearbeitung Ihrer Anfrage. Wir gehen davon aus, dass keine überwiegenden Interessen oder Grundrechte und Grundfreiheiten von Ihnen entgegen stehen (Art. 6 Abs. 1 f DSGVO). Auf Wunsch stellen wir Ihnen weitere Informationen über unsere Interessensabwägung zur Verfügung. 6. Widerspruchsrecht Sie haben das Recht, jederzeit gegen diese Verarbeitung aus Gründen, die sich aus Ihrer besonderen Situation ergeben, Widerspruch einzulegen. Wir werden diese Daten dann nicht mehr für diese Zwecke verarbeiten und Ihre Anfrage ggf. nicht mehr beantworten. Sie können Ihren Widerspruch unter den oben unter A. angegebenen Kontaktdaten bei uns einreichen. H. Ihre weiteren Rechte als von der Datenverarbeitung betroffene Person In Bezug auf Ihre personenbezogenen Daten haben Sie neben den oben im Rahmen der jeweiligen Datenverarbeitung bereits genannten Rechte noch folgende weiteren Rechte: • Recht auf Auskunft: Sie können von uns Auskunft über die personenbezogenen Daten verlangen, die wir von Ihnen verarbeiten. Einzelheiten zum Umfang Ihres Auskunftsrecht finden Sie in Art. 15 DSGVO und § 34 BDSG (2018). • Recht auf Berichtigung: Sie können von uns Berichtigung unrichtiger und Vervollständigung unvollständiger personenbezogener Daten verlangen. Einzelheiten zum Umfang Ihres Berichtigungsrechts finden Sie in Art. 16 DSGVO. • Recht auf Löschung: Sie können unter bestimmten Voraussetzungen von uns verlangen, dass wir Ihre personenbezogenen Daten löschen. Einzelheiten zum Umfang Ihres Löschungsrechts finden Sie in Art. 17 DSGVO. • Recht auf Einschränkung: Sie können unter bestimmten Voraussetzungen die Einschränkung der Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten von uns verlangen. Einzelheiten zum Umfang Ihres Einschränkungsrechts finden Sie in Art. 18 DSGVO. • Recht auf Datenübertragbarkeit: Sie können unter bestimmten Voraussetzungen von uns verlangen, dass wir Ihre personenbezogene Daten, die Sie uns bereitgestellt haben, in einem gängigen, maschinenlesbaren Format an Sie oder einen anderen Verantwortlichen übertragen. Einzelheiten zum Umfang Ihres Datenübertragungsrechts finden Sie in Art. 20 DSGVO. • Recht auf Beschwerde bei einer Aufsichtsbehörde: Sie können sich mit einer Beschwerde auch an eine Aufsichtsbehörde wenden. Einzelheiten zu Ihrem Beschwerderecht finden Sie in Art. 77 DSGVO. J. Datensicherheit Die von uns auf unserer Website bei Ihnen abgefragten personenbezogenen Daten werden über eine gesicherte SSL- Verbindung („Secure-Socket-Layer“) mit einer 256-Bit-Verschlüsselung an uns übertragen, damit sie vor fremdem Zugriff geschützt sind. Darüber hinaus treffen wir weitere technische und organisatorische Sicherungsvorkehrungen, um dem Verlust, der Zerstörung und dem Missbrauch von Daten vorzubeugen. Der Zugang zu Ihrem ggf. angelegten Kundenkonto ist etwa nur durch Eingabe Ihres persönlichen Passwortes möglich. Sie selbst können zum Schutz Ihrer Daten beitragen, indem Sie ein möglichst schwer nachzuvollziehendes Passwort wählen (zB durch Kombination von Buchstaben, Zahlen und Zeichen) und dieses streng geheim halten.